Promocje
ABC komputera. Wydanie 10
ABC komputera. Wydanie 10
39,90 zł 29,00 zł 38,00 zł 27,62 zł
egz.
ABC języka niemieckiego - gramatyka, czasy, ćwiczenia
ABC języka niemieckiego - gramatyka, czasy, ćwiczenia
9,00 zł 5,00 zł 8,57 zł 4,76 zł
egz.
Szkolny słownik francusko-polski, polsko-francuski
Szkolny słownik francusko-polski, polsko-francuski
23,00 zł 5,00 zł 21,90 zł 4,76 zł
egz
Obsługa wózków jezdniowych podnośnikowych. Pytania  UDT.
Obsługa wózków jezdniowych podnośnikowych. Pytania UDT.
22,00 zł 20,00 zł 20,95 zł 19,05 zł
egz.
Szkolny słownik włosko-polski, polsko-włoski
Szkolny słownik włosko-polski, polsko-włoski
26,00 zł 5,00 zł 24,76 zł 4,76 zł
egz
Język Polski 100 bohaterów lektur. Poradnik licealisty
Język Polski 100 bohaterów lektur. Poradnik licealisty
15,00 zł 9,00 zł 14,29 zł 8,57 zł
egz
Galwanotechnika metali szlachetnych, Electroplating.
Galwanotechnika metali szlachetnych, Electroplating.
54,00 zł 52,00 zł 51,43 zł 49,52 zł
egz.
ABC języka hiszpańskiego, gramatyka, czasy, ćwiczenia.
ABC języka hiszpańskiego, gramatyka, czasy, ćwiczenia.
8,00 zł 5,00 zł 7,62 zł 4,76 zł
egz.
Sztuka pozłotnictwa i inne techniki zdobienia
Sztuka pozłotnictwa i inne techniki zdobienia
38,00 zł 34,00 zł 36,19 zł 32,38 zł
egz.
Atlas zagrożeń i ochrony środowiska geograficznego Polski
Atlas zagrożeń i ochrony środowiska geograficznego Polski
7,00 zł 5,00 zł 6,67 zł 4,76 zł
egz
AZ Historia Powszechna. Repetytorium
AZ Historia Powszechna. Repetytorium
22,00 zł 9,00 zł 20,95 zł 8,57 zł
egz
AZ Historia Polski.Repetytorium.
AZ Historia Polski.Repetytorium.
24,00 zł 9,00 zł 22,86 zł 8,57 zł
egz
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Zakup powyżej 500 zł. hurtowy, lub 250 zł. detaliczny.

Darmowa dostawa

 

W Y D A W N I C T W A

Analiza żywności. Zbiór ćwiczeń

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 20,00 zł 20.00
zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy
Cena netto: 19,05 zł
bez 5% VAT i kosztów dostawy
ilość egz
dodaj do przechowalni

Opis

rok wydania: 2010 (wyd.IV, uzupełnione) liczba stron: 114 oprawa: miękka format: B5 Głównym zadaniem niniejszej publikacji jest przybliżenie zagadnień analizy żywności studentom z kierunku „żywienie człowieka” oraz „dietetyka”, w którego programach nauczania istnieje ten przedmiot. Mając na względzie potrzeby dydaktyki w tej dziedzinie, starano się w publikacji zebrać stosunkowo najprostsze, najczęściej stosowane w rutynowej analizie żywności metody, głównie chemiczne, możliwe do zrealizowania w przeciętnie wyposażonym laboratorium. Metody te nie obejmują wszystkich składników pokarmowych, a jedynie podstawowe, bez wnikania na przykład, w skład amino-kwasowy białka czy kwasów tłuszczowych w tłuszczu. Niemniej jednak zawarte w tej publikacji wiadomości powinny pozwolić studentom na opanowanie technik stosowanych w ocenie składu chemicznego pożywienia i zmniejszyć brak pomocy dydaktycznych z tego zakresu dla kierunku „żywienie człowieka”. Publikacja zawiera czternaście ćwiczeń, których tematyka obejmuje biał­ka, tłuszcze i węglowodany oraz wybrane witaminy i składniki mineralne. Przy wyborze tych ostatnich kierowano się głównie ich niedoborem w pożywieniu, natomiast w przypadku witamin - ich podatnością na straty w procesach techno­logicznych, transporcie i przechowywaniu produktów spożywczych. SPIS TREŚCI: Wstęp 5 Ćwiczenie 1. Pobieranie i przygotowywanie próbek do badań laboratoryjnych 7 Ćwiczenie 2. Oznaczanie zawartości wody i suchej masy w wybranych produktach spożywczych 13 Ćwiczenie 3. Oznaczanie zawartości białka ogółem w wybranych produktach spożywczych 21 Ćwiczenie 4. Metody oznaczania zawartości cukrów bezpośrednio redukujących i sacharozy w syropach owocowych oraz laktozy w mleku 29 Ćwiczenie 5. Oznaczanie zawartości włókna pokarmowego w wybranych produktach spożywczych 44 Ćwiczenie 6. Oznaczanie zawartości tłuszczu w wybranych produktach spożywczych 50 Ćwiczenie 7. Metody oznaczania zawartości popiołu w wybranych produktach spożywczych 61 Ćwiczenie 8. Oznaczenie zawartości wapnia i żelaza w wybranych produktach spożywczych 68 Ćwiczenie 9. Oznaczanie zawartości magnezu i miedzi w wybranych produktach spożywczych 75 Ćwiczenie 10. Oznaczanie zawartości chlorków w produktach pomidorowych oraz soku z kiszonej kapusty i kiszonych ogórków 83 Ćwiczenie 11. Oznaczanie zawartości witaminy A w wybranych produktach spożywczych 87 Ćwiczenie 12. Oznaczanie zawartości karotenoidów o aktywności witaminy A w wybranych produktach spożywczych 95 Ćwiczenie 13. Oznaczanie zawartości ryboflawiny w wybranych produktach spożywczych 101 Ćwiczenie 14. Oznaczanie zawartości witaminy C w wybranych produktach spożywczych 106

ISBN: 9788375832242
Autor: Praca zbiorowa
Oprawa: broszura
Rok wydania: 2010
Format: B-5
Stron: 116

Dane techniczne

Stron 116
Format B-5
Rok wydania 2010
Oprawa broszura
Autor Praca zbiorowa
ISBN 9788375832242

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl