Kuchnia Polska dla diabetyków. wyd.4
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Bezpieczne i smaczne potrawy na cały dzień dla chorych na cukrzycę typu 2 i ich rodzin. Inspiracje kulinarne dla wszystkich, którzy dbają o zdrowie i sylwetkę.
Jak powinien odżywiać się diabetyk? Odpowiedź jest prosta, ale tylko z pozoru – zdrowo. Dla wielu osób „zdrowo” znaczy nudno i z wyrzeczeniami. Ta książka kucharska przełamuje ten stereotyp. Autorka – od wielu lat pracująca ze „słodkimi ludźmi” – pokazuje, co zrobić, by jedzenie miało wymiar terapeutyczny, ale było także smaczne, urozmaicone i estetycznie podane.
W książce znajdziesz:
- przepisy na śniadania, przekąski, przystawki, zupy, dania główne, desery i kolacje;
- przepisy na potrawy wegetariańskie, mięsne, rybne, pasty, wypieki, soki i koktajle;
- propozycje dań prostych, łatwych do zrobienia w pięć minut, oraz wykwintnych, idealnych na przyjęcia;
- wyliczone dla każdej potrawy indeks glikemiczny, wymienniki węglowodanowe i białkowo-tłuszczowe oraz kaloryczność;
- porady dotyczące racjonalnego odżywiania się w cukrzycy typu 2;
- wskazówki, jak obliczać IG, WW, WBT i kaloryczność potrawy.
Szczegóły
ISBN | 9788381513739 |
Autor | Drozd D. |
Oprawa | miękka |
Rok wydania | 2021 |
Format | b5 |
Stron | 160 |