Poradnik kelnera

Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 24,00 zł
zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy
24.00
Cena netto: 22,86 zł
bez 5% VAT i kosztów dostawy
ilość EGZ.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

W książce zebrano wiadomości niezbędne do wykonywania zawodu kelnera.
Książka jest adresowana do osób pracujących lub zamierzających pracować w tym zawodzie. Może być też pomocna uczniom odpowiednich szkół zawodowych.

Spis treści
1. Zasady obsługi klientów

1.1. Charakterystyczne cechy zawodu – kelner
1.2. Prezentacja kelnera
1.3. Organizacja pracy kelnera
1.4. Typologia klientów

2. Obsługa gości

2.1. Systemy obsługi
2.2. Metody obsługi
2.3. Przebieg obsługi
2.4. Zasady obsługi
2.5. Inkaso należności
2.6. Skargi i reklamacje

3. Wyposażenie zakładu gastronomicznego

3.1. Wyposażenie techniczne
3.2. Bielizna stołowa
3.3. Naczynia stołowe
3.4. Szkło
3.5. Sztućce

4. Przygotowanie sali konsumenckiej do obsługi gości

4.1. Techniki nakrywania stołu bielizną stołową
4.2. Dekoracja
4.3. Nakrycie stołów
4.4. Pomocnik kelnerski

5. Przenoszenie tac i zastawy stołowej

6. Karty menu

7. Podawanie potraw

7.1. Śniadania
7.2. Przystawki
7.3. Zupy
7.4. Drugie dania
7.5. Desery
7.6. Napoje alkoholowe
7.7. Napoje bezalkoholowe
7.8. Serwis specjalny

8. Aspekty prawne pracy kelnera

8.1. Bezpieczeństwo i higiena pracy
8.2. Wymagania sanitarne
8.3. System HACCP

Słowniczek

Szczegóły

ISBN 9788362760251
Autor Jaracz Beata
Oprawa br
Rok wydania 2011
Format a5
Stron 84

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Submit
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Submit
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl