Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Zakup powyżej 500 zł. hurtowy, lub 250 zł. detaliczny.

Darmowa dostawa

 

W Y D A W N I C T W A

Ćwiczenia laboratoryjne z chemii żywności

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 24,00 zł 24.00
zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy
Cena netto: 22,86 zł
bez 5% VAT i kosztów dostawy
ilość egz.
dodaj do przechowalni

Opis

Spis treści

Ćwiczenie 1.
Składniki żywności i ich reakcje charakterystyczne ... 5

Ćwiczenie 2.
Kinetyka zmian chemicznych w tłuszczach poddawanych mikrofalowemu i tradycyjnemu ogrzewaniu ... 39

Ćwiczenie 3.
Hydroliza enzymatyczna tłuszczów ... 53

Ćwiczenie 4.
Właściwości fizykochemiczne białek mleka – kazeiny ... 63

Ćwiczenie 5.
Badanie właściwości fizykochemicznych żywności – na przykładzie miodów pszczelich ... 77

Ćwiczenie 6.
Izolacja i charakterystyka olejków eterycznych z żywnościowych surowców roślinnych ... 95

Ćwiczenie 7.
Obliczenia z zakresu chemii i analizy żywności ... 113



ISBN: 9788375830019
Autor: Praca zbiorowa
Oprawa: broszura
Rok wydania: 2009
Format: B-5
Stron: 135

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl