Handel detaliczny żywnością w Polsce wyd.2
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
W niniejszej publikacji, w celu pokazania głównych zagadnień dotyczących funkcjonowania handlu detalicznego w warunkach nowoczesnych kanałów dystrybucji, z uwzględnieniem specyfiki produktów żywnościowych i zachowań konsumentów żywności, dokonano szczegółowej analizy danych dostępnych w bogatej literaturze przedmiotu. Ponadto zaprezentowano wyniki badań własnych, przeprowadzonych w 2008 roku, których istotą było poznanie zwyczajów i oczekiwań zakupowych konsumentów oraz identyfikacja głównych czynników wpływających na wybór wielkopowierzchniowej placówki handlu detalicznego jako miejsca zakupu żywności.
Książka jest II wydaniem publikacji pt. "Handel detaliczny żywnością w Polsce", skierowanych do studentów wyższych uczelni na kierunkach: technologia żywności i żywienie, ekonomicznych i rolniczych, jako podstawa do nauczania przedmiotów z obszaru analizy rynku, organizacji handlu i ekonomiki konsumpcji oraz dla osób zajmujących się szeroko pojętą organizacją handlu żywnością.
Szczegóły
ISBN | 9788375832518 |
Autor | Praca zbiorowa |
Oprawa | br |
Rok wydania | 2011 |
Format | b5 |
Stron | 196 |