Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Zakup powyżej 500 zł. hurtowy, lub 250 zł. detaliczny.

Darmowa dostawa

 

W Y D A W N I C T W A

Żywność pochodzenia zwierzęcego - wybrane zagadnienia z przetwórstwa i oceny jakościowej

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 35,00 zł 35.00
zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy
Cena netto: 33,33 zł
bez 5% VAT i kosztów dostawy
ilość egz.
dodaj do przechowalni

Opis

Spis treści
Wprowadzenie ... 5
Część 1. Przetwórstwo mięsa
1.1. Uwarunkowania jakości surowca mięsnego ... 9
Wiesław Przybylski
1.2. Technologia produkcji wędlin – aspekty jakościowe ... 28
Danuta Jaworska
1.3. Technologia otrzymywania konserw ... 54
Danuta Jaworska
1.4. Przetwórstwo mięsa drobiowego – aspekty jakościowe ... 73
Katarzyna Kajak-Siemaszko, Danuta Jaworska
Część 2. Przetwórstwo mleka
2.1. Mleko surowe i spożywcze ... 91
Andrzej Janicki
2.2. Produkcja fermentowanych napojów z mleka ... 105
Andrzej Janicki
2.3. Technologia produkcji serów, serków, twarogów i twarożków ... 118
Andrzej Janicki
2.4. Technologia produkcji mleka w proszku i odżywek mlecznych – ocena jakościowa produktów ... 134
Celina Wieczorek
2.5. Produkcja masła – ocena jakościowa produktów ... 149
Celina Wieczorek
2.6. Desery mleczne ... 165
Katarzyna Kajak-Siemaszko, Andrzej Janicki
Część 3. Przetwórstwo ryb
3.1. Technologia ryb i przetworów rybnych ... 181
3.1.1. Charakterystyka surowca, przydatność do przetwórstwa, wędzenie, marynowanie ... 181
Ewa Czarniecka-Skubina
3.1.2. Wytwarzanie konserw z ryb i bezkręgowców morskich, farsze rybne surimi ... 199
Ewa Czarniecka-Skubina, Elżbieta Olczak, Danuta Jaworska
3.1.3. Zmiany jakościowe ryb w procesie zamrażania i przechowywania zamrażalniczego ... 220
Elżbieta Żelechowska
3.1.4. Otrzymywanie ryb solonych oraz ocena jakościowa produktu ... 229
Elżbieta Żelechowska
Część 4. Pozostałe produkty pochodzenia zwierzęcego
4.1. Miody naturalne – wytwarzanie, rodzaje, aspekty jakościowe ... 243
Danuta Jaworska
4.2. Technologia przetwarzania jaj ... 258
Wiesław Przybylski, Danuta Jaworska, Elżbieta Żelechowska


ISBN: 9788375836028
Autor: Jaworska
Oprawa: broszura
Rok wydania: 214
Format: b5
Stron: 271

Dane techniczne

Stron 271
Format b5
Rok wydania 214
Oprawa broszura
Autor Jaworska
ISBN 9788375836028

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl